Întrebări frecvente

In cat timp sunt gata rezultatele?

Rezultatele sunt foarte clare si se elibereaza pe loc. Tomografiile dentare sunt procesate in 24 ore, iar dosarul complet se livreazã direct la clinica stomatologica de la care a fost facuta trimiterea. Dosarul cuprinde printre altele un CD cu imaginile obtinute si un soft de vizualizare livrat gratuit medicilor stomatologi. De asemenea, DentalView ofera arhivarea radiografiilor efectuate, in format digital, in asa fel incat exista un suport suplimentar in cazul in care imaginile initiale au fost deteriorate.

Radiografiile sau computerul tomograf sunt recomandate in perioada de sarcina si alaptare?

Radiografiile si tomografiile dentare nu afecteaza embrionul deoarece radiatiile emise sunt foarte mici si focalizate pe zona dento-maxilo-faciala. Pentru a se evita reflexia razelor spre zonele de risc (sani, abdomen, ovare), pacientele sunt protejate de un sort special din plumb. Cu toate acestea, specialistii Dental View recomanda ca expunerea la radiatii a pacientelor insarcinate sa fie evitata in special in primul trimestru, perioada de organogeneza.

Radiografiile sau computerul tomograf sunt recomandate si copiilor?

Este indicat pentru copii ca incepand de la varsta de 1 an sa fie examinati periodic de un medic stomatolog specialist in pedodontie, iar efectuarea de analize radiologice sa se faca numai la recomandarea acestuia.

Care este doza de radiatii la care sunt expus la o tomografie computerizata?

Corpul uman este expus permanent la radiatii, fie ca acestea provin de la surse naturale (radiatiile atmosferice sau terestre) sau de la surse artificiale (televizorul, monitorul computerului sau telefoanele mobile).

Pentru o apreciere mai clara a nivelului de radiatii la care sunteti expus la efectuarea unei tomografii digitale cu ajutorul CBCT va prezentam in continuare o lista comparativa de procedee si dozele emise.

Computer Tomograf Standard   1200 – 3300 μSv

Radiografie Panoramica efectuata cu ajutorul CBCT (Cone Beam Computer Tomograph) – 6,7 – 7 μSv

Doza medie de radiatii emisa de aparatul din dotarea Dental View – Computerul Tomograf cu Fascicul Conic Planmeca ProMax 3D – 20 – 250 μSv

Doza de radiatie naturala anuala medie – 2,2 μSv / locuitor

  • Locație